Розпродаж дверей зі складу! ЗНИЖКА -25% *Кількість обмежена! Наявність, розміри уточнюйте у менеджерів!
 

Як встановити міжкімнатні двері?

Автор: papa_admin_seo Прочитано: 241 Комментарии: 0

Для поділу простору в приміщенні, а також приховування його від сторонніх очей використовують міжкімнатні двері та інші моделі. Головні відмінності одних дверей від інших - як і дизайн. Ціна установки складає 20-50% вартості моделі. Тому дехто хоче розібратися, як встановити міжкімнатні двері самостійно. Алгоритм нескладний, але потребує деяких навичок та знань. Доцільно розібратися наперед, як монтуються дверні конструкції.

Демонтаж старої коробки

Щоб з'ясувати, як встановити міжкімнатні двері, пам'ятайте, що спочатку позбавляються попередніх матеріалів. Якщо місце дозволяє, просто знімають двері з петель. Іноді зверху немає місця, тоді доводиться відкручувати чи відривати петлі.

Демонтаж коробки починається з однієї із вертикальних сторін. Цвяходером та молотком вибивають коробку, потім переходять до горизонтальної частини. Залишиться видалити другу вертикаль. Важливо діяти акуратно, щоб не пошкодити оздоблення стін. Або ж можна придбати стінові панелі , які підходять за стилістикою та кольоровою гамою.

Монтаж дверної коробки

Щоб розміри підійшли, потрібно зібрати всю конструкцію на підлозі. Від коробки до дверей має бути 3-4 мм. Відпилюють горизонтальну частину таким чином, щоб вона лежала на вертикалях. Потім у коробку кладуть полотно, ще раз все перевіряють, намічають розташування замку та петель. Їх можна встановити одразу. Після цього займаються бічними частинами. Вони повинні встановлюватися так, щоб підлога не заважала відкриття та закриття.

Щоб дверна фурнітура не виступала, місця її установки в коробці і двері вибивають під розмір. Потрібно розуміти, якими будуть петлі. Якщо врізні чи приховані, то їм вирізають місце з допомогою шаблонів. А якщо фурнітура накладна – то її прикручують до полотна та коробки шурупами. Отвір під замок вирізають на фабриці, тому його потрібно просто вставити та закріпити за допомогою саморізів. Оскільки ці місця будуть приховані, в них просвердлюють отвори під анкери. Тепер з'єднують усі частини коробки шурупами. Їх вкручують навскоси. Для монтажу дверної коробки потрібні дерев'яні клини. Вони продаються, але їх можна напилити самому. Клини вставляють так, щоб коробка міцно трималася.

Анкери поступово вкручують, щоб не зрушити конструкцію. Вона встановлюється за рівнем. Навіть при невеликих відхиленнях двері мимоволі відчинятимуться або зачинятимуться. Після того, як коробка встановлена, можна вішати полотно. Якщо встановлювати його поодинці, потрібна підкладка під низ, щоб петлі біля дверей та коробки були на одному рівні.

Використання доборів

З'ясовуючи, як встановити міжкімнатні двері, не варто забувати про добори. Іноді трапляється, що отвір ширший за коробку. Щоб закрити його застосовують добори.

Спочатку визначаються із шириною, тому що є стандартні добори, які обрізають під потрібний розмір, та нестандартні. Перед установкою слід врахувати, що добір заходить в паз дверної коробки на 2 см. Потім з'єднують добори з коробкою - просто вставляють в пази .

Запінювання порожнеч

Перед тим, як скористатися піною, потрібно знайти шматки фанери або іншого подібного матеріалу. Його вставляють між дверима та коробкою на час застигання піни. Так як вона в процесі висихання розширюється, коробка може злегка зігнутися. Щоб не видавило добори, їх приклеюють до стін паперовим скотчем.

У великі порожнечі укладають пінопласт чи шматки дерева. Тепер можна приступити до запінювання. Товстий шар робити не варто, тому що піна все одно розшириться. Для застигання потрібно 24-48 годин – залежно від температури та вологості у приміщенні. Важливо, щоб двері були зачинені, поки сохне піна . Після цього прибирають скотч та фанеру, а зайву піну відрізають.

Встановлення наличників

Це завершальний етап процедури, яка є відповіддю на питання, як встановити міжкімнатні двері. Лиштва є декоративним елементом, що дозволяє приховати щілину між стіною і коробкою. Перед їх різанням необхідно визначити, куди вони встановлюються. Як правило, вертикальні мають більшу товщину, ніж горизонтальні. Але в деяких колекціях дверей використовують поперечні та стійкі наличники однакової товщини. Існує два способи їх встановлення. Найпростіший – під кутом 90 градусів. Тут достатньо відміряти і рівно відпиляти лиштву.

Для складнішого способу потрібен кут на 45 градусів. Тут важливо дотримуватися точності, оскільки невелика помилка призведе до появи щілини. Встановлюють телескопічні лиштви.

Для встановлення міжкімнатних дверей необхідна торцева пилка, щоб підрізати коробки під кутом 45 ° . Також знадобляться шуруповерт, стамеска та рівень. Особливі знання у цій галузі теж не потрібні. Тому цілком можливо провести усі роботи самостійно.

Рекомендації щодо монтажу розсувних дверей

Якщо важливо дізнатися, як правильно встановити міжкімнатні двері розсувного типу, потрібно враховувати деякі нюанси:

  1. Розмітка для кріплення планок виконується заздалегідь до встановлення каркаса.

  2. Монтажний брус встановлюють за рівнем на стелю чи стіну.

  3. Розсувки на верхніх напрямних кріпляться до стелі або стіни.

  4. Після розмітки монтуються роликові колодки, під які вже є отвори.

  5. Далі навішуються роликові платформи, врізається фурнітура.

  6. До кріплення напрямних бажано провести перевірку, а потім розклинити полотно на частини.

  7. Кріплення самих дверних полотен – останній етап.

Пам'ятайте, що довго служити, радуватиме зовнішньою привабливістю тільки міжкімнатні двері зі склом , глухі або з іншим дизайном, які куплені у перевіреному місці. Фабрика дверей "Папа Карло" представляє вироби високої якості та у великому асортименті.

Написать комментарий